Nieuws

08/12/2012

Winter 2012

lees meer...

01/09/2012

Veulens van 2012

lees meer...

Paardrijlessen western zowel voor kinderen en volwassenen

Paardrijlessen westernWij bieden paardrijlessen aan in westernstijl voor beginnende als gevorderde ruiters (voor kinderen en volwassenen). De lessen worden gegeven met onze eigen lespaarden rekening houdend met uw niveau. Het is ook mogelijk om met uw eigen paard rijlessen te volgen.
 
De beginner geniet bij ons van een individuele training (privéles) en pas nadat deze de basistechnieken onder de knie heeft mag deze aansluiten bij de groepslessen.
 
De basistraining voor beginners bestaat uit :
  • paardgewenning, vertrouwen opbouwen en veiligheid, paardentaal begrijpen, communiceren en correcte manier van omgang met paarden
  • borstelen, zadelen, halster aandoen, hoeven krabben, ...
  • op een veilige manier paarden uit de wei halen, op stal zetten, voer geven met bijkomende richlijnen rond de soorten voeding en verzorging van paarden
  • correcte wijze in opvoeding van eigen veulen of paard
  • aanleren juiste zit- en lichaamshouding bij stap en draf
  • basisbevelen start, stop en sturen van het paard met stem, handen en benen
 
Onze paardrijlessen worden zowel in onze eigen roundpen als in de paddock gegeven.
 
Aansluitend op de basistraining kan u deelnemen aan de paardrijlessen voor gevorderden (privé of in groep) waarbij uw techniek in het paardrijden verder wordt bijgeschaaft. Hier komen meer uitgebreide oefeningen aan bod zowel in stap, draf als galop. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe u uw paard onder controle moet houden zelfs bij onvoorziene omstandigheden of tijdens een buitenrit. Er wordt ook uitgelegd wat moet u doen wanneer uw paard weigert een commando uit te voeren.
 
Er wordt vooral gewerkt aan een vertrouwensband zodat zowel ruiter als paard genieten van het paardrijden.
 
De meeste ongevallen worden veroorzaakt doordat de ruiter de lichaamstaal of signalen van het paard niet begrijpt. Vandaar dat wij veel belang hechten aan een juiste communicatie met uw paard.
 
Fotogalerij van onze paardrijlessen :